Tavuklar yem değişimine tüm canlılar gibi hassas hayvanlardır.
Alıştıkları tanecik boyutu ve yem formülü değiştiğinde buna çeşitli tepkiler gösterirler. Başlıca gösterdikleri tepki dışkı kıvamının ve yapısının değişimidir. Dışkı kıvamındaki değişimin temel sebebi ise bağırsak ortamının alışkın olduğu besin maddeleri ve bunların oranlarındaki farklılıklardır. Aynı zamanda bazı yemleri daha iştahla tükettikleri için, bir anda bağırsak ortamına alışkın olunandan daha fazla yem gelmekte ve vücut yeterince sindirim enzimi salgılayamamaktadır. Çoğu zaman bu durum geçici olmak ile beraber bazı yemlerde bu geçiş şiddetli problemler oluşturabilmektedir. Tavuklar belirli bir kalite değerinin altındaki bir yem ile beslenmeye çalışıldığında stres oranı daha da artabilir, tüy dökümüne dahi girebilirler.
Sadova yem aromatik bitkiler içerdiği ve diğer yemlere göre daha yoğun bir yapıya sahip olduğu için yem değişimi daha yavaş ve kontrollü olarak yapılmalıdır. Yeni kullanacağınız yemi mevcut yeminizle öncelikle ilk üç-dört gün %30 (yüzde otuz) oranında karıştırılmalı, üç-dört gün sonra bu oran %50 (yüzde elli) ye çıkarılmalı yine üç-dört günlük alışma süresinin sonunda %75-80 (yüzde yetmiş beş-seksen) oranına çıkartılıp üç-dört gün devam edilmeli ve yaklaşık 10-12 sonunda tamamıyla Sadova yeme geçiş yapılmalıdır. Yapılan bu yavaş geçiş, tavuklarımızın bağırsak yapılarını rahatsız etmeden daha da sağlıklı hale gelmeleri için geçecek süreyi azaltacaktır.
Yaşa bağlı olarak yapılan yem değişimlerinde de bu geçiş süresini uygulamak, tavuklarımıza strese girmeden gelişmeleri ve yumurtlamaları için oldukça önem taşımaktadır. Bununla birlikte yumurtadan yeni çıkan civcivlerinizi direkt Sadova civciv yemi ile beslemeye başalayabilirsiniz.